Koktajl przygotowywany już spory czas temu w sezonie truskawkowym. Kefirowa mikstura z truskawek zestawionych z kiwi z dodatkiem bogatych w wiele cennych wartości i właściwości jagód goji.Do koktajlu wykorzystałam jagody goji otrzymane od Gojishop (http://gojishop.pl).
Składniki:
- 14 truskawek
- 2 kiwi
- 20 sztuk jagód goji otrzymanych od Gojishop
- 200g kefiru
- 2 łyżeczki cukru
- szczypta imbiru
Wykonanie:
Umyte i pozbawione szypułek
truskawki pokroić na mniejsze części i przełożyć do plastikowego
pojemnika.Kiwi obrać,pokroić na mniejsze kawałki i dodać je do
truskawek.
Do pokrojonych truskawek z kiwi
dodać jagody goji.Do truskawek z kiwi i z jagodami goji dosypać biały
cukier i szczyptę imbiru.
Wszystkie składniki umieszczone w pojemniku zalać kefirem.
Wszystkie produkty umieszczone we wspólnym naczyniu zmiksować za pomocą blendera.
Przelać gotowy koktajl do szklanki,kubka i pić go przez słomkę lub jeść łyżeczką od razu po przygotowaniu lub
po schłodzeniu w lodówce.
Taki koktajl to świetna lekka przekąska,mało kaloryczny owocowy deser pełen witamin.Truskawki z kiwi i z jagodami goji to smakowite zestawienie,a pyszny smak uzupełnia imbir nadając koktajlowi wyrazistej imbirowej nuty.
Bardzo fajny kubek! :)
OdpowiedzUsuń