Składniki:
- 2/3 szklanki kaszy jaglanej
- 250g białych vege kiełbasek Polsoji
- 5 dużych pieczarek
- 1 cebula
- oliwa z oliwek
- 1 kostka rosołowa grzybowa
- świeża natka pietruszki
- sól
- pieprz czarny mielony
- kminek
- czosnek granulowany
- kurkuma
Wykonanie:
Kaszę jaglaną ugotować w 1,5 szklanki wody z dodatkiem rosołowej kostki grzybowej.Cebulę i pieczarki pokroić,a następnie podsmażyć je razem na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
Do podsmażonych z cebulą pieczarek dodać pokrojone białe vege kiełbaski.
Kiełbasę z pieczarkami i z cebulą dalej razem podsmażać.Do podsmażonej z pieczarkami i cebulą białej kiełbasy dodać ugotowaną kaszę,całość zamieszać i dalej podgrzewać na niedużym ogniu.
W trakcie podsmażania kaszy z kiełbasą i pieczarkami z cebulą obsypać całą zawartość patelni szczyptą kminku,kurkumy i granulowanego czosnku oraz dodać do wszystkiego posiekaną świeżą natkę pietruszki-tak około 1/3 całego pęczka natki.
Po dodaniu przypraw i natki pietruszki podsmażać wszystko jeszcze przez chwilę na małym ogniu soląc i doprawiając całość do smaku pieprzem.Porcję gotowego dania przełożyć na talerzyk.
Taki posiłek świetnie nada się na obiad,solidnie nasyci na długo. Takie jedzenie jest wyraziste w smaku i przyjemnie doprawione,z pewnością zadowoli każde podniebienie,a do tego szybko się przygotowuje i z tej ilości gotowego dania wychodzi 2 duże,solidne lub 3 średnie,również sycące porcje.
W posiłku tym użyłam vege kiełbasek Polsoji.
Opakowanie to 250g produktu,zawiera 4 sztuki kiełbasek.Kiełbaski są bez osłonek.Są wyprodukowane wyłącznie ze składników roślinnych. Produkt zawiera soję oraz pszenicę.Kiełbaski są polecane do spożycia po podgrzaniu-szczególnie po podsmażeniu,świetnie też nadają się do grillowania.
Takiej kaszy jaglanej nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńŚwietny post! ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
___________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
bardzo lubię kaszę jaglaną!!!
OdpowiedzUsuń