poniedziałek, 1 września 2014

Kasza jaglana z patelni z pieczarkami i z białymi vege kiełbaskami Polsoji.

Smaczny i sycący posiłek.Pożywna kasza jaglana smakowicie łączy się z kiełbaskami i z pieczarkami.Do zrobienia tego u mnie obiadowego zestawu użyłam białych vege kiełbasek Polsoji i jedzenie wyszło świetne w smaku,ale z powodzeniem można użyć do tego typu kombinacji zwykłej,mięsnej białej kiełbasy w pętkach,czy innych białych kiełbasek.
Składniki:

- 2/3 szklanki kaszy jaglanej
- 250g białych vege kiełbasek Polsoji
- 5 dużych pieczarek
- 1 cebula
- oliwa z oliwek
- 1 kostka rosołowa grzybowa
- świeża natka pietruszki
- sól
- pieprz czarny mielony
- kminek
- czosnek granulowany
- kurkuma

Wykonanie:

Kaszę jaglaną ugotować w 1,5 szklanki wody z dodatkiem rosołowej kostki grzybowej.Cebulę i pieczarki pokroić,a następnie podsmażyć je razem na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.


Do podsmażonych z cebulą pieczarek dodać pokrojone białe vege kiełbaski.

Kiełbasę z pieczarkami i z cebulą dalej razem podsmażać.Do podsmażonej z pieczarkami i cebulą białej kiełbasy dodać ugotowaną kaszę,całość zamieszać i dalej podgrzewać na niedużym ogniu.

   
W trakcie podsmażania kaszy z kiełbasą i pieczarkami z cebulą obsypać całą zawartość patelni szczyptą kminku,kurkumy i granulowanego czosnku oraz dodać do wszystkiego posiekaną świeżą natkę pietruszki-tak około 1/3 całego pęczka natki. 


Po dodaniu przypraw i natki pietruszki podsmażać wszystko jeszcze przez chwilę na małym ogniu soląc i doprawiając całość do smaku pieprzem.Porcję gotowego dania przełożyć na talerzyk.


Taki posiłek świetnie nada się na obiad,solidnie nasyci na długo. Takie jedzenie jest wyraziste w smaku i przyjemnie doprawione,z pewnością zadowoli każde podniebienie,a do tego szybko się przygotowuje i z tej ilości gotowego dania wychodzi 2 duże,solidne lub 3 średnie,również sycące porcje.

W posiłku tym użyłam vege kiełbasek Polsoji.


Opakowanie to 250g produktu,zawiera 4 sztuki kiełbasek.Kiełbaski są bez osłonek.Są wyprodukowane wyłącznie ze składników roślinnych. Produkt zawiera soję oraz pszenicę.Kiełbaski są polecane do spożycia po podgrzaniu-szczególnie po podsmażeniu,świetnie też nadają się do grillowania.

3 komentarze: