Składniki:
- 1 średni brokuł
- 1 opakowanie sera feta
- sos czosnkowy(zużyłam 200ml)
- 1 opakowanie migdałów w płatkach(70g)
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Brokuł gotuję w nieosolonej wodzie,a po ugotowaniu odcedzam.Gdy brokuł trochę przestygnie rozdrabniam go na mniejsze części i przekładam do naczynia,w którym zostanie podana całość.
Brokuł polewam sosem czosnkowym.
Fetę kroję w kostkę i układam ją na brokule z sosem.
Migdały prażę na patelni,na odrobinie oliwy z oliwek,na niedużym ogniu jedynie przez chwilkę.
Posypuję ciepłymi migdałami całość.
I gotowe.Taka przekąska to fajna opcja zarówno na kolację,jak i na spotkanie ze znajomymi,domowe przyjęcie,gościnę.
Z płatkami jeszcze nie jadłam, do takiej brokułowej sałatki dodaję kukurydzę lub fasolę, fajny pomysł, zamiast fety używam ser Bałkański(np.z lidla), jest mniej słony:)
OdpowiedzUsuń