wtorek, 18 grudnia 2012

Smażona ryba w panierce.

Dzisiaj ryba podana chyba w najbardziej tradycyjny sposób, być może mało zaskakujący i fantazyjny, ale bardzo smaczny, kolejne potwierdzenie na to, że proste, nieskomplikowane potrawy świetnie się sprawdzają i są niezawodne w smaku.

 Składniki:

- 1 filet, płat ryby(u mnie panga)
- 1 jajko
- mąka
- olej
- sól
- pieprz czarny mielony
- pieprz biały
- rozmaryn

Wykonanie:

Rozmrożony filet kroję sobie na mniejsze części.


Oprószam, nacieram rybę z obu stron przyprawami.


Każdy kawałek ryby obtaczam w mące.


A następnie bełtam rybę w jajku.


Smażę rybę z obu stron na patelni z uprzednio rozgrzanym olejem na niedużym płomieniu.


I to by było na tyle w temacie panierowanej rybki z patelni.
Ryzyko popsucia posiłku minimalne, a szansa na uzyskanie pożywnego i smacznego obiadu niewątpliwie olbrzymia.

1 komentarz:

  1. Ja najbardziej lubię rybę we zwykłej panierce, ale tylko nie pangę. :(
    fajny blog :)
    http://kuchareczkamala.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń