Dzisiaj ryba podana chyba w najbardziej tradycyjny sposób, być może mało zaskakujący i fantazyjny, ale bardzo smaczny, kolejne potwierdzenie na to, że proste, nieskomplikowane potrawy świetnie się sprawdzają i są niezawodne w smaku.
Składniki:
- 1 filet, płat ryby(u mnie panga)
- 1 jajko
- mąka
- olej
- sól
- pieprz czarny mielony
- pieprz biały
- rozmaryn
Wykonanie:
Rozmrożony filet kroję sobie na mniejsze części.
Oprószam, nacieram rybę z obu stron przyprawami.
Każdy kawałek ryby obtaczam w mące.
A następnie bełtam rybę w jajku.
Smażę rybę z obu stron na patelni z uprzednio rozgrzanym olejem na niedużym płomieniu.
I to by było na tyle w temacie panierowanej rybki z patelni.
Ryzyko popsucia posiłku minimalne, a szansa na uzyskanie pożywnego i smacznego obiadu niewątpliwie olbrzymia.
Ja najbardziej lubię rybę we zwykłej panierce, ale tylko nie pangę. :(
OdpowiedzUsuńfajny blog :)
http://kuchareczkamala.blogspot.com