Dziękuję Jej za wyrażenie zgody na udostępnienie przepisu
opatrzonego zdjęciami w moim wykonaniu.
- 2 opakowania wiórków kokosowych 100g
- 0,5 litra spirytusu
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
Wykonanie:
Zalać wiórki spirytusem i odstawić do lodówki.Ja zalałam
w dwóch słoikach,nie miałam akurat dostępnego naczynia,w którym mogłabym
zrobić całość,więc rozdzieliłam wszystko na dwa słoiki–w każdy słoik wsypałam paczkę
wiórków i zalałam 250 ml spirytusu.Wiórki zalane alkoholem przechowywałam w lodówce ponad 2 dni.
Powstały trunek przelałam do butelek i wygospodarowałam
im stosowne miejsce w lodówce,gdzie będą przebywały.Wyszło mi około 1 litra i
250ml gotowego alkoholu,pysznego malibu do picia.
Można też kombinować z nim różnorakie drinki.Ja połączyłam
owe Malibu z napojem Costy o smaku ananas–kokos.Wyszła mi jakby pinacolada w
wersji Polish–czyli ananas,kokos i spirytus–brzmi jak jakieś zaklęcie ;).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz