Szybka do zrobienia surówka pełna witamin,która świetnie pasuje do obiadu,jak i innych posiłków przykładowo na kolację,ale fajnie też podjada się ją samą.Do jej przygotowania wykorzystałam olej kukurydziany Biolevita,miałam zatem możliwość po raz pierwszy przetestować produkt tej firmy.
Składniki:
- 1 duża czerwona papryka
- 0,5 ogórka szklarniowego
- 1 opakowanie sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego ("węgierskiego")
- suszona natka pietruszki
- 0,5 saszetki(15ml)oleju kukurydzianego Biolevita
Wykonanie:
Paprykę i ogórka umyć.Paprykę pozbawić nasion,pokroić w kostkę i przełożyć do miski.
Ogórka obrać i pokroić w plastry,krążki i dodać do papryki.
Pokrojone warzywa obsypać suszoną natką pietruszki i sałatkowym sosem węgierskim(paprykowo-ziołowym).Całość polać kukurydzianym olejem.
Warzywa z dodatkiem przypraw i oleju dokładnie wymieszać i surówka gotowa.
Surówka jest smaczna,zdrowa,przyjemnie doprawiona.Szybko się ją przygotowuje.Jest kolorowa i chrupiąca.Taka ekspresowa witaminka.
Olej świetnie się sprawdził jako dodatek do owej surówki.Olej ma przyjemny zapach i pomarańczowy kolor.Oprócz tego,że pysznie dosmaczył sałatkę to również wzbogacił ją odżywczo,bo zawiera witaminę E i nienasycone kwasy tłuszczowe.Przypisuje się mu właściwości obniżania cholesterolu,opóźniania starzenia, działanie przeciwmiażdżycowe,korzystny wpływ na układ mięśniowy,krwionośny.Zatem był to bardzo wartościowy bonus do pożywnej i zdrowej samej w sobie surówki.Jestem zadowolona z degustacji produktu tej marki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz