Składniki:
- 2 łyżeczki kawy
- 1,5 łyżeczki cukru
- szczypta(u mnie dość solidna)chili
- woda
Wykonanie:
Kawę i chili wsypałam do szklanki.Zalałam gorącą wodą.
Po chwili osłodziłam dosypując 1,5 łyżeczki cukru. Zamieszałam i gotowe do
degustacji.
Jak miło, że tak szybko, a tak ciekawie i przyjemnie w
smaku. Kawa jest bardzo rozgrzewająca i pobudzająca z dodatkową mocą, ale
oczywiście chili należy dosypać z rozsądkiem, należy dodać szczyptę, która będzie wyczuwalna
przy piciu, ale nie wypali nam przełyku. Na pewno będę wielokrotnie jeszcze
wracać do tej opcji przygotowując sobie taką solidnie doprawioną kawę.
No właśnie trzeba uważać z chili, bo jest wyczuwalne w kawie....zapraszam z tą kawą do akcji kawowej..Pozdrawiam.Bożena .
OdpowiedzUsuń