Składniki:
- 1 średnia kapusta pekińska
- 1 kostka sera fety
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 czerwone cebulki
- majonez
- pieprz
- suszona nać pietruszki
Wykonanie:
Kapustę pokroiłam na mniejsze kawałki i przełożyłam
do miski.
Fetę i czerwoną cebulkę pokroiłam w kostkę i także dodałam do kapusty.
Tuńczyka odsączyłam z zalewy i rozdrobniłam.Dodałam tuńczyka do reszty składników.
Do wszystkich składników dodałam majonez.Wszystko
posypałam pieprzem i suszoną natką pietruszki.
Całość dokładnie wymieszałam.
Sałatka od razu jest gotowa do spożycia.Mało przy niej pracy,a jest smaczna i sycąca. Wymaga użycia niewielu składników, niewiele też trzeba się wysilić podczas jej doprawiania, bo wszystkie składniki mają swoje wyraziste, specyficzne smaki zatem doprawiamy pieprzem i suszoną natką pietruszki jedynie odrobinę.
Miałam w lodówce tylko i wyłącznie te składniki i z pewną dozą dystansu robiłam tą sałatkę ale jest świetna!! Po prostu pyszna i taka prosta! Dzięki :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na mój blog:http://komysze.blogspot.com/