Składniki:
- 1 średnia pierś z kurczaka
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- imbir
- słodka mielona papryka
- chili
- oregano
- tymianek
- suszona cebula
Wykonanie:
Pierś opłukałam i osuszyłam. Włożyłam mięso do żaroodpornego naczynia. Polałam je odrobiną oliwy z oliwek i posypałam przyprawami(odrobinę soli,chili, imbiru, trochę pieprzu,oregano i suszonej cebuli oraz sporo słodkiej,mielonej papryki oraz tymianku).
Natarłam porządnie mięso z obu stron przyprawami zmieszanymi z oliwą.
Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piekłam przez około 50 minut.
Wyszło przyjemnie doprawione, białe, chude mięsko, dzięki
pieczeniu, a zamiast smażenia zaoszczędziłam trochę kalorii. Zostało zjedzone z
ryżem. Przyprawy znowu narobiły mnóstwo zapachu, który rozniósł się po całym
domu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz