Składniki:
- 1 bułka
- 1 płaska łyżka cukru
- pół łyżeczki cukru waniliowego
- 300ml mleka
Wykonanie:
Bułkę(ja miałam kajzerkę) kroję na mniejsze kawałki,
części. Wsypuję do kubka (tudzież miseczki).
Sypię na bułkę cukier i cukier waniliowy(oczywiście
można sobie dodać dowolną ilość cukrów w zależności od swojego upodobania albo
w ogóle jak ktoś chce mniej kalorycznie zupełnie z cukru zrezygnować).
Podgrzewam mleko – można w garnuszku na kuchence, a można
w mikrofalówce. W związku z tym, że jestem rasowym leniwcem podgrzałam mleko w
mikrofalówce.
Zalałam bułkę z cukrami ciepłym mlekiem.
Wymieszałam i koniec produkowania się.Poczekałam,aż bułka nasiąknie mlekiem.
Mleko waniliowo pachnie i smakuje. Śniadanie z wieloma
plusami – sycące, ciepłe dla żołądka, ładnie pachnące, a przede wszystkim
proste i smaczne.Oczywiście można sobie
tutaj kombinować z dodatkami dosypując jeszcze kakao, czy startą czekoladę, wolna wola
w zupełności.
Czegoś takiego jeszcze nie jadłam! Ciekawe, czuję, że musi być dobre :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł;) Pewnie syci na długo ;)
OdpowiedzUsuńUkochany smak dzieciństwa!!
OdpowiedzUsuń