Propozycja na sycący i aromatyczny obiad.Niezbyt tłuste mięso w pomidorowym sosie ze szczypiorkiem,który nadał posiłkowi wiosennego akcentu.Do potrawy tej użyłam przyprawy,mieszanki przypraw i dodatków firmy Royal Brand(http://www.royal-brand.pl),produkt Royal Brand(mieszanka do smażonej wieprzowiny z dymką)świetnie sprawdził się w posiłku,smakowicie dosmaczył jedzenie,wzbogacił walory smakowe obiadu,to stanowczo bardzo przydatna i ciekawa kompozycja składników i przypraw.
Składniki:
- 480g szynki
- 180g koncentratu pomidorowego
- szczypiorek
- olej
- woda
- sól
- pieprz czarny mielony
- słodka mielona papryka
- czosnek granulowany
- 3 łyżki mieszanki do smażonej wieprzowiny z dymką Royal Brand
Wykonanie:
Na wstępie 3 łyżki mieszanki Royal Brand przesypać do miseczki i zalać niewielką ilością wody.Odstawić na chwilę miseczkę na bok, aby składniki mieszanki nasączyły się wodą,zmiękły.
Mieszanka Royal Brand do smażonej wieprzowiny z dymką zawiera wyłącznie naturalne składniki,to produkt pozbawiony glutaminianu sodu.Przyprawa w swoim składzie zawiera:orzeszki ziemne,dymkę, sezam,kukurydzę,grzyby mun oraz sól,cukier,jasny sos sojowy i mąkę kukurydzianą.
Wracając do sposobu wykonania posiłku:szynkę pokroić w kostkę dość sporej
wielkości.Na patelni rozgrzać olej.Podsmażać pokrojone mięso na
patelni oprószając je podczas smażenia solą, pieprzem,słodką mieloną
papryką i czosnkiem granulowanym.
Do podsmażonego mięsa dodać koncentrat pomidorowy i pół szklanki wody.
Wszystko zamieszać i podsmażać dalej na małym ogniu.Do mięsa z sosem na patelni dodać zawartość miseczki z przyprawą Royal Brand.
Wszystko zamieszać i chwilę razem podsmażać,a następnie dodać do wszystkiego sporą ilość posiekanego szczypiorku.
Całość podsmażać jeszcze przez moment.Na koniec doprawić sos z mięsem solą i pieprzem do smaku.
Powstał
jakby gulasz z szynki,smakowicie doprawione i sycące mięso w sosie,które my zjadaliśmy z dodatkiem ryżu,ale z powodzeniem tak przygotowane
mięso można podać do ziemniaków,czy wszelakich kasz lub innych swoich
ulubionych dodatków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz