poniedziałek, 3 grudnia 2012

Sałatka fasolowa.

Sałatka przygotowana jako dodatek do dzisiejszego obiadu.Inspiracją dla niej był przepis,który znajdował się na odwrocie puszki od czerwonej fasolki,podana była propozycja jak można ową fasolkę podać,ja troszkę owy przepis zmodyfikowałam,przemieniłam pod siebie,a wyszło smacznie.

Składniki: 


- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 puszka białej fasolki
- 2 nieduże pomidory
- 1 mała cebulka
- 3 ząbki czosnku
- koperek
- majonez
- sól
- pieprz czarny mielony
- słodka mielona papryka

Wykonanie:


Obie fasolki odcedziłam z zalewy i przepłukałam wodą.Przełożyłam fasolki do miski i posypałam koperkiem(może być również natka pietruszki). 


Pomidory i cebulkę pokroiłam w dość sporą kostkę,czosnek posiekałam. 


Dodałam wszystkie pokrojone warzywa do fasolki i koperku. Posypałam wszystko przyprawami i dodałam majonez(można go zastąpić jogurtem greckim z np.musztardą). 


Wszystko dokładnie wymieszałam. 

1 komentarz: