sobota, 31 sierpnia 2013

Arbuzowy drink na winie z cytrynową nutką.

Taka mała drinkowa,arbuzowa wariacja dla dorosłych o przyjemnym różowiutkim kolorze w ramach sobotniego relaksu.

Składniki:

- spory kawałek arbuza
- 0,5 szklanki różowego,półsłodkiego wina CELEBRO
- 0,5 szklanki mineralnej wody gazowanej
- sok z cytryny
- 2 łyżeczki cukru cytrynowego
- 2 kostki lodu

Wykonanie:

Od arbuza odkroić skórkę.Pokroić arbuza na mniejsze części oraz oczyścić go z pestek.Przełożyć arbuza do pojemnika,w którym będziemy mogli go zmiksować z innymi składnikami.Skropić arbuza sokiem z cytryny.Do arbuza dosypać cukier cytrynowy(jeśli nie mamy cytrynowego cukru możemy zastąpić go zwykłym cukrem z dodatkiem odrobiny kwasku cytrynowego lub cukrem z większą ilością dodanego soku z cytryny).


Do arbuza z cytrynowymi dodatkami dolać wino i gazowaną wodę mineralną.

Wszystkie składniki zmiksować blenderem.


Przelać gotowy napój do szklanki.Dołożyć do niego kostki lodu i gotowe.

Jest to bardzo orzeźwiający,lekki,letni drink. To dobra propozycja na drink w ramach zakończenia wakacji,tak na pożegnanie sierpnia.
Użyłam do przygotowania drinka półsłodkiego,różowego wina CELEBRO,które podniosło smakowe walory drinka,gdyż wino samo w sobie ma pyszny smak,zestawione w drinku świetnie się sprawdziło.


Drink za sprawą wina i gazowanej wody jest bardzo musujący,w trakcie picia ma się wrażenie,że wytworzone w nim bąbelki przyjemnie bulgoczą,szczypią w język.To smaczna mikstura o rozweselających właściwościach ;).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz