środa, 20 listopada 2013

Sałatka z fetą i warzywami na oliwie z oliwek Biolevity.

Szybka sałatka w ramach kolacji na oliwie z oliwek zamiast majonezu,co by było nieco mniej kalorycznie.

Składniki:

- 1 duży pomidor
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 kolorowa papryka
- 1 kostka sera fety
- zioła prowansalskie
- pieprz kolorowy
- 2,5 łyżki oliwy z oliwek Biolevity

Wykonanie:

Warzywa umyć i osuszyć.Pomidora pokroić w niespecjalnie drobną kostkę.Ogórka obrać i pokroić w kostkę.Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić w kostkę.


Fetę pokroić na drobniejsze kawałki i dodać do warzyw.Obsypać całą zawartość miski solidną dawką ziół prowansalskich i pieprzu kolorowego.

Do sałatki dodać oliwę z oliwek i całość zamieszać.


Sałatka ma przyjemny,ziołowy smak,nie wymaga już dodatku soli,bo feta nadaje jej odpowiedniej słoności.Powstał taki warzywny miks sałatkowy z dodatkiem wyrazistego w smaku sera,który dosmacza sałatkę.

Do sałatki użyłam oliwy z oliwek Biolevity.


Oliwa z oliwek to produkt,który dostarcza wielu witamin takich jak witamina A,E,K,D.Oliwa ma także wiele istotnych właściwości, pomaga chronić organizm przed wieloma schorzeniami i chorobami przykładowo przed miażdżycą,przed wszelakimi żołądkowymi dolegliwościami,zaleca się jej spożywanie przy cukrzycy, korzystnie wpływa na urodę,a także spowalnia starzenie się organizmu.Warto zatem ją spożywać dodając ją do wszelakich posiłków,przekąsek.

2 komentarze:

  1. uwielbiam fetę we wszelkiego rodzaju sałatkach! a oliwy z biolevity również testuję, są super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fakt, oliwa jest zdrowa i nie ma się co z tym kłócić, ale są oleje jeszcze zdrowsze i... tańsze. Np. olej rzepakowy. Również świetnie nadaje się do sałatek :)

    OdpowiedzUsuń