sobota, 7 grudnia 2013

Koktajl gruszkowy z kawą inką,siemieniem lnianym i płatkami owsianymi.

Kolejna koktajlowa propozycja,słodkość w zdrowszym,pożywniejszym wydaniu tym razem na bazie gruszek.

Składniki:

- 2 gruszki
- 1 czubata łyżka płatków owsianych górskich
- 1,5 łyżeczki kawy inki
- 1,5 łyżeczki siemienia lnianego
- 2 łyżeczki cukru
- 200ml kefiru

Wykonanie:

Gruszki obrać ze skórki,pokroić na mniejsze części i umieścić je w pojemniku.

Do owoców dodać kawę inkę,płatki owsiane,siemię lniane oraz cukier.


Wszystkie składniki umieszczone w pojemniku zalać kefirem.


Całość zmiksować przy użyciu blendera.


Przelać zmiksowaną miksturę do szklanek.
Koktajl można pić od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu go w lodówce.Można go zarówno sączyć przez słomkę,jak i wyjadać łyżeczką.To pożywna mikstura,która zarówno dostarczy wielu dobroczynnych wartości,jak i będzie dobrą opcją na coś słodkiego mającego niewiele kalorii,nie będącego jedynie pustymi kaloriami. Taki koktajl to solidny zastrzyk energii,witamin i błonnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz