środa, 12 marca 2014

Sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem na jogurcie.

Do schabowych roladek w obiedzie smakowicie pasować będzie sałata z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku.Klasyk powszechnie przygotowywany jako obiadowy dodatek,obiadowa porcja witamin. Proste,wszem i wobec wszystkim znane,ale zawsze pyszne i chętnie zjadane.

Składniki:

- 1 sałata
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 pęczek szczypiorku
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- sól
- pieprz czarny mielony

Wykonanie:

Wszystkie warzywa dokładnie opłukać.Sałatę porwać na mniejsze kawałki,rzodkiewkę pokroić w plastry,szczypiorek posiekać. Przełożyć wszystkie warzywa do miski.


Do warzyw dodać jogurt grecki.Całość wymieszać doprawiając jednocześnie solą i pieprzem do smaku.


To pełen witamin obiadowy dodatek,który świetnie nada się też do innych posiłków przykładowo na kolację do kanapek,dobrze sprawdzi się też zjadany sam bez dodatkowych bonusów.Ma mało kalorii,a jest sycący i dostarcza mnóstwa witamin.To taka wiosennie kojarząca się bomba witaminowa.Ja użyłam w sałacie jogurtu greckiego,co by owy warzywny dodatek miał niewiele kalorii,ale jak ktoś woli to może użyć śmietany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz