czwartek, 11 lipca 2013

Koktajl bananowo-czereśniowy na soku i mleku z płatkami migdałowymi.

Najlepsze,najsmaczniejsze koktajle wychodzą zawsze można by powiedzieć z przypadku,gdy są komponowane,kombinowane spontanicznie,przychodzi jakaś myśl,chęć na określone produkty i pomysł na zestawienie ich w miksturze i efektem jest smakowity napój,płynny deserek.

Składniki:

- 1 banan
- 10 sztuk czereśni
- 0,5 szklanki soku multiwitamina(pół szklanki 250ml)
- 0,5 szklanki mleka(1,5% tłuszczu)
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżka płatków migdałowych
- aromat rumowy

Wykonanie:

Banana obrać,pokroić na mniejsze części i przełożyć go do pojemnika,naczynia,w którym będzie można umieścić także wszystkie pozostałe składniki.Dodać do banana pozbawione pestek czereśnie.


Do owoców dosypać brązowy cukier i płatki migdałowe.


Zalać wszystkie umieszczone wcześniej w pojemniku składniki sokiem multiwitaminą i mlekiem oraz dodać dwie,maksymalnie trzy krople aromatu rumowego.



Wszystkie składniki zmiksować blenderem.


Gotowy koktajl przelać do szklanki,z której będziemy go pić.

Koktajl ma płynną konsystencję,można go wygodnie sączyć przez słomkę.Jest smakowicie słodki,ma ciekawy i wyrazisty smak,jest bardzo egzotyczny,przyjemnie pachnie i smakuje.Owy koktajl to dobra propozycja na deser,który zaspokoi ochotę na słodycze,a jednocześnie nie będzie zbyt kaloryczny,a i witamin trochę nam dostarczy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz