poniedziałek, 29 lipca 2013

Jagodowy serek wiejski z wiórkami kokosowymi słodzony miodem.

Jedno z moich wakacyjnych śniadań,pożywny serek,orzeźwiający,w słodkim,owocowym wariancie.

Składniki:

- 200g serka wiejskiego
- 3 czubate łyżki jagód
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 1 łyżeczka miodu
- listki mięty

Wykonanie:

Przełożyć serek wiejski z opakowania do miseczki i dodać do niego opłukane jagody.


Do serka i jagód dodać miód i dosypać wiórki kokosowe.


Wszystkie składniki delikatnie wymieszać łyżeczką.Na środku jagodowego serka położyć listki mięty.

Mi serek posłużył jako śniadanie i mimo,że jest dość lekki,to z pewnością można się nim najeść.Serek może także być lekką słodką przekąską,mało kalorycznym deserem.Jest to stanowczo letnia propozycja na podanie serka wiejskiego za sprawą dodatku smakowitych jagód.Wiórki z serku przyjemnie lekko chrupią.Serek jest dosładzany jedynie miodem,więc jest słodki,ale nie przesłodzony.Mięta spełniła tutaj rolę nie tylko dekoracji,ale też nadała serkowi bardziej rześki posmak i bardzo dobrze skomponowała się z resztą składników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz