środa, 28 sierpnia 2013

Serek wiejski z żółtymi pomidorami i kiełkami rzodkiewki.

Tak wyglądała moja wczorajsza kolacja.Zrobiona na szybko z zamiarem by było w miarę lekko,zdrowo i pożywnie.I myślę,że cel został osiągnięty,było dość niskokalorycznie,a jednocześnie sycąco.

Składniki:

- 200g serka wiejskiego
- 3 średnie żółte pomidory
- 3 łyżki kiełków rzodkiewki
- sól
- pieprz czarny mielony
- lubczyk

Wykonanie:

Serek wiejski przełożyć do miseczki. Opłukane pomidory pokroić w kosteczkę i dodać do serka.


Do serka i pomidorów dołożyć kiełki rzodkiewek i dosypać sporą dawkę lubczyku.

Całość zamieszać.Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Poszło szybciutko i prościutko i w efekcie powstała smaczna kolacja.Solidna micha nie zawierająca wcale dużo kalorii nasyciła bez problemu nawet takiego głodomora jak ja.Miałam wrażenie,że żółte pomidory są słodsze od czerwonych,co było jak najbardziej na plus i dodało ciekawego efektu w smaku,zwłaszcza przy połączeniu owego słodkiego posmaku pomidorów z dość pikantnymi kiełkami rzodkiewki i pozostałymi przyprawami.Stanowczo lepiej smakowało,niżeli wyglądało,ale wyglądało też z kolei nie aż tak najgorzej i było naprawdę pyszne.

1 komentarz:

  1. W moim 'miescie' nie moge nigdzie znaleźć pomidorów zółtych :(

    OdpowiedzUsuń